Arbeidsledig dag to, og et rop om hjelp

Dette går riktig så bra. Luther var og ringte på i går kveld, men jeg ropte at vi ikke skulle ha noe og åpnet ikke.
I dag har jeg spilt mario kart, og enda har jeg ca fire spill til til wii'en som jeg ikke er kommet ordentlig i gang med!
Kjøpt garn.
hengt opp klesvask (ok, det tok to minutter)
rydda
laget musikk på macen.

og jeg har tusen til prosjekter, jeg har jo knappest tid til alt.


Jeg har noen spørsmål til dere macbruker der ute.
de er sånn:
hvordan skrur man på det innebygde kameraet i macen når det plutselig har slått seg av?
(machjelpen sier jeg skal slå opp i informasjonen som fulgte med kameraet, men det var jo innebygd)

Hva gjør jeg når valgpanelen ikke vil åpne seg? Sånn som batteripanelet, nettverksvalgpanelet, time machine -valpanelet, sånne valgpaneler. Jeg trykker valgpanel, men ingenting skjer, bortsett fra at systemvalg dukker opp som menylinje.

Hva gjør jeg når det ikke går an å åpne gardinene på menylinjen? Eller de kommer ramlende ned, men de blir borte igjen med en gang.

Hva gjør jeg når det ikke går an å åpne flervalg fra menylinjegardinene?
(alt dette her lar seg fikse ved å skru maskinen av og på altså, men det er en litt tungvint måte, jeg vil vite hvordan man gjør det på ordenlig.)

Hvordan sletter jeg ting helt og fullstendig fra en minnepinne? Når jeg sletter det på den måten som jeg gjør nå (hive i søppelbøtta!) blir de borte fra pinnen, men det blir ikke mer plass på pinnen. På pc ville jeg vel formatert hele pinnen, men hva gjør jeg når jeg bare vil fjerne et dokument, og ikke hele pinnen?
Eh, ja, og HVORDAN formaterer jeg pinnen på mac?

Finnes det noe supertriks når fåtåsjåp låser seg hele hele tiden, selv når man jobber med bittesmå dokumenter?

Bitte, bitte små!

og!
er det noen der ute som vet om noen programmer som går gjennom filene (bildene) på maskinen din og leter etter dubletter?

Er det noen som vet og vil øse av sin kunnskap til et stakkels pckrek?

5 kommentarer:

Anonym sa...

kan desverre ingenting om mac, sånn at det hær innlegget hjelpe dæ ikke i det hele tatt... men æ kan litt om gardiner og mitt råd e, kan man ta i bruk gode gamle kirs???? å så må æ skryte litt av dæ og heklinga... e helt utrulig kor flink du e med englemasker... stå på!

frk. Figenschou sa...

æ e på tredje hakkelen! å så har æ en oransj katastrofehakkel i en slags brodergarn som gikk skeis og ligg i en krok å skjæmmes.

kajsa sa...

æ vil anbefale dæ å melde dæ på et chatterom. mac e jo nestn religion, og det finns mange folk der ute som gjør alt for at du ska forbli frelst.

frk. Figenschou sa...

æ e ikke særli frelst.
æ må nok enda omvendes.

solveig sa...

Tøm søppelkurv? Æ e idiot på data.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...