Designeren jobber hjemme


Jeg driver for tiden blant annet med å lage noen knaggrekker av noe jeg tror er en gammel skohylle, og pinner i eik og bøk og bjørk og kirsebærtre og kryssfiner som jeg har vært og henta i forskjellige raid i kappkassa på kunsthøgskolen, oppgjenom årene.
Det er jo som skrevet litt utfordrende å jobbe uten verksted, og særlig utfordrende har jeg jo påpekt, er det å ha så liten plass, men det går absolutt, iallefall så lenge man innbiller kjæresten at det er en høyst midlertidig ordning.
Blant annet er alt verktøyet mitt bittesmått. Filer, jeg? Nehei, nålefiler! Høvel? Nesten, balsahøvel! Drill? Jepp, bitteliten! Ikke så kraftig, det er så, men jeg løser det ved å borre ganger i eika, slippe skruen nedi der, og skru resten. Ellers gir den helt opp, stakkars lille borremaskinen. Eik og bøk er den i mot, ellers går det bra. Og så lange jeg både limer og skrur alle delene fast tror jeg det skal bli solid nok.
Tvingene mine er også ganske små, og få, og det er helt supert. For det er litt komplisert med alle pinnene som skal festes vinkelrett på hverandre, så det må ordnes i omganger uansett, og ikke har jeg noen steder å ha tvingene når de ikke er i bruk så de får ikke bli for mange heller.
Og det aller beste er at siden det er som det er med plassen, må jeg vente på at limet tørker før jeg gjør noe annet, og da er det absolutt helt lov å spille DS i mellomtiden.

Men det slår meg innimellom, at her er jeg nøye på å feste eika i bøka med lim og skruer og jeg borrer og måler, men når alt kommer til stykket, skal disse pinnene til sjunde og siste festes i et mykskitfuruskostativ, uten særlig substans eller hold. Jeg har spekulert litt på hvordan jeg skal få alt sammen til å holde, ...jeg tror løsningen er patentbånd. På baksiden. Jeg kunne selvsagt bytta ut hele skostativet med eik, men det er litt på siden av oppgaven, og ikke har jeg nok eik heller.
Cirka sånn her skal det bli. To sånne. Litt forskjellige. Knaggrekker altså. de kan henges både på høykant og...hva heter det andre? Lavkant? Langkant? Langs?
Høh.
Nå kommer jeg til å ha den i hodet resten av dagen.

5 kommentarer:

paaskeharen sa...

Er det dette som er 'Intelligent design?'

frk. Figenschou sa...

mnei...det tror jeg vel neppe.

Bergljot sa...

Sølvteip kan ifølge gemalen brukes til alt... Tøff knaggsak! Du er god i sløyd.

frk. Figenschou sa...

hm...kanskje man bare kan tape klærne opp på veggen?

solveig sa...

vannrett, ville nu æ ha sagt. kjempefin kappknagg!

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...