Så godt som

Det er et mål i heimen å lage mer mat uten kjøtt. Kjøtt er ikke bra for miljøet. Alt det der. Dere vet.
Heldigvis har jeg en kokebok som heter Så godt som grønt- en vegetarisk kokebok, så det blir ikke helt her-er-kålen-din -tilstander.
Jeg tenkte litt på det, før jeg tok den i bruk, at det er jo et litt morsomt ordspill, så godt som grønt, men det høres også littegranne ut som om du ikke helt får til å lage gjennomført vegetarmat heller.
Og så viser det seg at det får forfatterinnen da heller ikke til.
I omtrent alle rettene er det fisk, skalldyr, eller fugl -"som kan byttes ut med for eksempel svinekjøtt!" for som hun sier, det er jo veldig vanskelig å lage god og næringsrik vegetarmat. "Alle husker vel brune og kjedelige lapskauser og sundkokte grønsaksretter?"
Heldigvis har hun et kapittel som er helt vegetarisk. Som hun sier, dette var det vanskeligste kapittelet i hele boken! Hun har jo en mengde lekre grønsaksretter på repertoaret, selvsagt, men de egner seg jo best som tilbehør. Men, hun fant ut, at siden hun selv ikke var vegetarianer var nok det en av grunnene til at det ble så vanskelig, så hun lot som om hun lagde mat til datteren og vennene hennes, og da ble det litt lettere.
Så jeg begynte å bla gjennom disse rettene da.
Jeg skjønner at hun har syntes det var problematisk. Utgangspunktet hennes har nok i stor grad vært å lage tradisjonele retter, og så -sukk- fjernet det deilige kjøttet. Resultatet bli jo da sånne ting som - i-kål, og det er helt riktig ikke så spennende. Og så skjønner jeg også at det ikke er så lett når du ikke klarer å strekke deg lenger en til poteter og neper på vegetarfronten, til nød paprika, til lørdagskosen.
Jeg er helt enig i at det er vanskelig å lage spennende retter med bare to, i seg selv, litt kjedelige ingredienser, så sånn sett må jeg jo si hun har klart seg ganske bra.
Ellers er det veldig mye grønnsakspaier.
Jeg valgte å lage de fylte paprikaene. De er fylt med potet.
Vi har ikke smakt på dem enda, for det har vært så travelt, men i følge henne smaker de like godt kalde som varme.
Det tror jeg på.

3 kommentarer:

solveig sa...

haha! dumme dame.

frk. Figenschou sa...

jeg har med en sokk som er din. nå får den også ferie.

solveig sa...

så bra. ta den med ved neste korsvei da!

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...