og forresten

Hva er egentlig greia med melketenner?

Jeg har vel som alle andre opprinnelig gått utfra et man skifter tenner så man ikke sliter ut tennene sine og har virksomme tenner hele livet. Men ærlig talt. Burde man ikke da ha skiftet sånn i tyveårsalderen?
De første årene spiser man jo bare melk og mos, man er så vidt kommet i gang med grovtyggingen, og så faller tennene ut. De kan jo langt fra være utslitte. Eller var opprinnelig forventet levealder tolv år?
Kan jeg aldri tenke meg. Hvorfor får man da tolvårsjeksler? Om man var ment å skulle dø av alderdom i tolvårsalderen fikk man jo ikke mye glede av dem. Det er som å få et fenalår av legen sin i det man får vite at man har en uke igjen å leve.

Her tror jeg det må ha skjedd en blunder et sted, rett og slett.

3 kommentarer:

A sa...

Silje, vet du hva? Vi har lest hverandres blogger i tre år, bodd i samme by iallefall deler av tiden, og jeg vet fremdeles ikke hvem du er :-) Det er litt morsomt å tenke på!

frk. Figenschou sa...

det har jeg også tenkt på. faktisk.

solveig sa...

hei silje. jeg tar av på sosiale medier for tiden, har til og med opprettet twitterkonto. OG jeg har lovet meg selv dyrt og hellig å ta bloggen min på alvor. du kan gjerne kommentere litt sånn at jeg ikke ser helt venneløs ut. (ang. melketenner er det vel nettopp det at man skifter kosthold ganske heftig etter voksteralderen.)

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...