slakk i strikken

Vi har sovet på oss et sånt lite overhæng ifra påska. Nu va jo æ sjuk absolutt hele avslutningsmiddagen, korsfestelsen, oppstandelsen å det hele, så på en måte syns æ at det e greit at æ e litt på slakk, på den annen side e æ jo maoistlutheraner å syns ikke det e greit å sove når andre folk e i gang. Æ må få en orden på det dær.
Det e litt for vanskelig å kom sæ i arbeidsklærne. Bokstavelig talt. Hjemme har vi jo normaltemperatur til forskjell fra på verkstedet, å når man i tillegg starte dagen me havregrøt å en hel komm med te, blir man ganske varm å susat. Da har man ikke akkurat frøktli løst å hiv på sæ to lag med ullundertøy. Å ullgenser. Å pulsvarmera.
Æ må starte litt sånn forsikti bortover mot værkstede, sånn at æ ikke går mæ varm.

Så bruk æ jo å stoppe ved nygårdsbrua, eller, oppå nygårdsbrua. Æ bruk å late litt som om æ e hjæmme. Det lokte litt hav å måsen e kommen å det e ikke så byaktig. Det kunne næsten vorre hjæmme. Bortsett fra at æ trur ikke nån hadde hevve ei handlevogn, ei trafikkjegla, en sykkel, ei bagasjetralla, en stol, og et gangåsykkelveiskilt utfor støa i Reinøysund. Å hvis dæm hadde gjort det, hadde nån skrevve et læserinlegg i avisa.
Det e litt sånn maivær hær, å æ vil bare hjæm. Skjønt når æ fær hjæm om sæks uker, e det nok sånt vær dær som det e hær nu, så sånn sett går æ vel ikke glipp av nåt!

I dag e det fint hær på værkstedet, æ ser han Are Fanfare har kjøpt kaffe, æ skal stæl litt å lag en kaffekopp å sitt å kik litt på prosjæktan mine. Kanskje det blir til når med dæm å en gang.


Næi fan har æ skrevve på dialækt?

5 kommentarer:

Tenkerbell sa...

Hahahah :) Æ blir gla når du skriv på dialekt!

frk. Figenschou sa...

vet du når æ så det så tænkt æ jafanes, nu blir iallefall ho tenkerbell gla.

Anonym sa...

møh

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ok. Æ er ukas bokstav for vår førsteklassing så jeg merka liksom ikke overgangen fra lekselesing til blogging...

Ingeborg B. Hansen sa...

Hehe, ja du har du. Syntest også det var litt kjekt, om enn litt utfordring.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...