oppdatering fra ferie

Ea har mange unger, vi ser dem ikke så godt, men hun kommer og viser dem fram litt sånn forsiktig innimellom. Om eene og eungene plutselig drar ut for å øve dypvannsvømming, er det ganske garantert at hegra dukker opp innen ca tre minutter. Det ordner måsen opp i, for den har også unger, to litt store og tre litt små. Ellers er det ganske mye annet måsen ordner opp i, særlig over taket på rosegartneriet, men vi vet ikke helt hva. Ofte vet man ikke helt hva måsen egentlig driver med.
Tjelden har to store unger. De svømmer rundt og passer seg for svartbakken, reven og grevlingen, men ikke hegra, for de er for store for hegra. Jeg visste ikke at ungene til tjelden kunne svømme rundt sånn der, jeg har aldri sett en tjeld svømme.
Og så har de en bitteliten unge, som er helt ny, og spretter rundt på svære fjell av fjærasteiner og piper. Den er enormt søt.

Jeg har nesten badet, iallefall ekstremvasset. Men da ble tjeldungen så forskrekket at den datt på havet og måtte svømme fort oppå tangen til et tryggere sted. Det får den nesten bare finne seg i, tror jeg.

2 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hei, takk for livstegn, tenkte på deg tidligere i kveld. ☺ Vi skal til Finnmark senere i sommer. Skjønner jeg må finne en fuglebok og sette meg inn i ting. ☺ Ja, for du er i Finnmark, eller er jeg helt på villspor...?

frk. Figenschou sa...

akkurat nå er jeg i trøndelagen! men det er mye likt i fuglelivet. Grevling er det derimot dårlig med...

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...