GODAG da setter vi igang

Jeg trenger litt tid om morgenen. Jeg står opp sånn halv åtte og er på skolen før ti.
Når jeg kan. Det er ikke sånn at om jeg skal avgårde klokken fem for å nå et tidligfly, ja da må jeg stå opp halv tre, men når jeg kan, da sæmer* jeg litt.
Hvis jeg må stresse farer jeg og Kroppen avgårde på skolen mens Hodet blir igjen på kjøkkenet og betuttet lurer på hvor alle har blitt av. Og så blir det ingen bra dag. Selv om vi ikke alltid er så overens, trives denne lille kjernefamilien min best når vi alle er samlet på ett sted.

Jeg har dessuten en del bruk for Hodet nå, skriver oppgave skjønneru, og nå skal man jo verken være generaliserende eller opposisjonell, men jeg treffer nå engang på endel Big White Males, som enten sier at det jeg driver med ikke er design (voldsomt gammeldags) eller at det jeg jobber med for tiden ikke er en del av den samiske designtradisjonen, for det er jo, det er jo, det er jo sånne, ja sånne, (voldsomt bigwhitemalesk) og da må Hodet få lov å ta avgjørelsen om denne type utsagn skal motises i teksten, eller bare glatt overses.
Så det holder vi på med nå.
Kroppen snørrer litt og holder på med noe i halsen men har vist seg mye vanskeligere å elte hjemme enn Hodet, dessuten trenger vi noen til å betjene tastaturet.


*vet ikke hva det heter på søring

5 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Sæme? Ja, da har jeg lært et nytt ord i dag også.

http://nordlendingen.dtnorway.com/index.php?title=S%C3%A6me&redirect=no

"sose" ville jeg som søring si. Se, nå lærte kanskje du et nytt ord i dag også?

frk. Figenschou sa...

sose ja! det høres rett ut. Klarer ikke alltid å finne ordet. Sæming er kanskje ørlite mer uttrekking av tid, der sosing kanskje er ørlite svimlere. men likt.

Nordlendingens ordbok du. haha!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Er forresten sæming utbredt blant samer? "En sæmete same" klinger så fint, nesten så man blir inspirert til en limerick - men bare nesten altså.

frk. Figenschou sa...

en sæmete same fra salten-


nei elisabeth det er generalisering og det drives det ikke med her i maoistlutheranserens stensilavis.

frk. Figenschou sa...

dessuten kom jeg ikke å noe som rimet på salten.

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...