sum

Jeg er litt umotivert. Men om jeg ikke blogger, får jeg ingen kommentarer, og da blir det bittelittegranne kjedeligere på internett, så jeg skal blogge likevel jeg. Nå ble det vel klaps i taket tenker jeg!

Tenkte jeg skulle oppsummere mitt første år her i Ruotsi.




August:
Jeg kommer flyttende med huskjærest i bil lånt av svigermor. Noe nervøs over hva huskjærest skal si om husværet, siden jeg har funnet det helt sjøl og det er litt gult. Huskjærest strålende fornøyd, og neste dag ca blir det

September:
Jeg forsøker å finne ut av å bo i Sverige og av skolen min. Fine folk i klassen. Skatteverket ordner opp i alle mine problemer og jeg får svensk personnummer og blir Utvandret fra Norge. Jeg blir kjent med vaskekjelleren og pappmacheveggen mellom meg og soverommet til naboen og svenske melkepakker. Mamma, Knut og Sola kommer for å feire mamma sin 60årsdag i slutten av september og får ikke hotellrom og det blir camping i stua.

Oktober:
Folk skjønner ikke hva jeg sier og hvor jeg kommer i fra, jeg blir angrepet av hund og får Skrekken og skremmespray.
Byråkratiet byråkraterer men jeg venner meg til det. Jeg kjøper ny mobil som går i stykker.
Jeg moteblogger. Og deltar på dugnad i borettslaget. Innser at man ikke får tak i fårikålkjøtt i svenskelandet.

November:
Jeg skjærer igjennom og bestiller flybilett hjem til jul enda vi ikke har juleferie.
Forsøker å få meg bankkonto og det viser seg i ettertid at mange tror at denne historien er sterkt overdrevet men den er korrekt hjemfortalt.
Jeg kjefter på samtlige gutter på avdelingen min fordi vi er åtte jenter av 80 studenter som møter opp for å rydd etter skolefest.
Mobilen går i stykker igjen.

Desember:
Gruppearbeid på skolen. Jeg blir gal i hodet av det. Mari kommer på besøk og jeg blir normal igjen. Hun går på en hjort men glemmer ingen feler noen steder.
Jeg forsøker å få tilbake mobilen min. Herrejesus. Drar en tur til Helsinki og har det overraskende bra. Kjenner at jeg har en spitzenklass klasse.

Januar:
Klassen min møter på skolen lenge før noen annen klasse og jeg kjenner på oppgittheten over hvor dårlig organisert ting er.
Kjenner også veldig mye på at språket mitt begynner å gå litt i stykker for meg. OG soverommsveggen, med knokene, fordi naboen snoozer med treminuttersintervaller i timesvis.

Februar:
Nå begynner jeg å bli vant til å bo her. Det er jo alltid deilig.
Det er sthlmsmessa og jeg treffer den gamle verksmesteren min og snakker om den gamle skolen min.
Den nye skolen min blir litt i overkant for meg, mange kjedelige kurs som ikke føles så relevante.

Mars:
Hanhvisnavnmåikkenevnes har vært i sthlm men skal tilbake nord, og fyller kjøleskapet før han drar. Jeg er en femtitallsmann. Funderer over skolesituasjonen, er på nippet til å slutte.
Har vevebonanza. Kommer i kontakt med sameforeningen og trivelige folk der.

April:
Mannen har førtiårsdag og jeg arrangerer overraskelsesbursdag. Det skjer nok andre ting også, men for meg handler hele april om ikke å blir avslørt i overraskelsesplanleggingen.

Mai:
Kommer vel mer eller mindre til at jeg skal gå ferdig Konstfack. Bruker store deler av måneden til å slåss om å få lov til å bruke prosjektrommet jeg har booket, til prosjekt. En annen student vil også bruke rommet, til å bo på.

Juni:
Ja, det er jo ferie!
Jeg og søstersen får hytte av min far. Jobber med prosjekt og overøses med penger. Jeg og mannen kjører bilen til svigermor til Trøndelag. Bor på hotell og greier.

Juli:
Er i trøndelagen og vever med flaggstang. Jeg og the Stig drar på ferie i Stockholm! Det er himla stas. Vi får besøk og omjusterer temometeret til å bare vise fahrenheit.
Tilbake i Kirkenes sloss vi med flyttelasset men det blir også noen fine turer.

August:
Ja de var jo nesten i går. Likevel husker jeg ikke helt hva som foregikk. Mer prosjektjobb. Forsøker å kjøpe hus i kirkenes men det går i dass. Begynner på skolen igjen og det er utrolig deilig å begynne på skolen uten å i tillegg skulle være ny på skolen.

September:
Det er nå det! Heihei!

4 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha, ja sånn var det. Takk for glimrende oppsummering. De fleste av oss tar årskavalkaden i desember, men det er jo alt for mormalt. ☺

Hvor lenge skal du egentlig gå på den frustrerende, uorganiserte skolen? Jeg blir gal på dine vegne.

frk. Figenschou sa...

jeg er vel ferdig neste juni. er planen. jeg øver meg på å ikke la meg vippe av pinnen av den. det går bedre.

paaskeharen sa...

Super kavalkade. Og en tankevekker for meg som fast leser. Mye tyder på at jeg ikke har fått med meg alt. Før nå. Men jeg har sett alle episodene av 'Timmy' minst tre ganger. Og sunget prøysensangene om harepusen og teddybrenen sikkert tusen.

frk. Figenschou sa...

det er ikke alt dette jeg har skrevet om i innleggene heller. når jeg ville slutte på skolen for eksempel, gadd jeg jo ikke skrive om det. Men da vi omjusterte termometeret til å vise fahrenheit, ble det omblogget, så det bør du ha fått med deg.

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...