Hjem til juuuul

Jeg har skåret gjennom kammen og bestilt billett hjem til jul, enda vi enten a) ikke har juleferie eller/og b) ingen kan svare på når den er. Nå har jeg en hjemreisedato som ikke er i samsvar med noen opplysninger noen har gitt, men jeg kommer meg iallefall hjem til jul for kun kr totusen. Èn vei da, jeg har ikke bestilt retur enda, det haster tross alt ikke like mye.

Jeg er litt skeptisk til Norwegian, jeg må nesten innrømme såpass. Enda SAS jo neppe har gjort seg fortjent til hverken den store eller lille gullmedalje. Det er noe med alle de skjulte gebyrene og servicen og håndteringen av det hele, men det var tusen kroner billigere og la oss straks og med det samme innse det, tog er ikke noe altarnativ. Med mindre noen kan hente i Rovaniemi, men det er jo åtte timer hver vei derfra og hjem, og to dager bare dit, så nei. Er man nordfra så er det fly som gjelder, og flybiletten hjem til jul skal kjøpes senest i primo oktober. Om man skal ha noe sjans. Så totusen kroner Stockholm-Kirkenes bittelillejulaften er ikke så verst!

Jeg tror vi har undervisning både den dagen og lillejulaften og, men med så må man jo sjekke inn på nytt i Oslo. Det er ikke sikkert man rekker det. Eller, det skal egentlig godt gjøres, med kun en time og femten minutters overgang på årets travleste dag. Haha.
Jeg ringte Norwegian for sikkerhets skyld jeg, for å høre hva som skjedde om jeg ikke rakk det. Å sjekke inn/om. Nei, da får man jo hotell og nytt fly da, sa damen, siden det er de som har satt overgangstiden. Nytt FLY, sa jeg, ikke buss? Da lo damen godt men jeg har i såtilfelle flydd mer opp til Gokk en hva hun har. Norwegian har satt opp buss mellom Kirkenes og Oslo en gang flyet ikke gikk. Men så fikk de snakket litt mer med lokalbefolkningen og ombestemte seg. Jeg er ikke like sikker på om de ville ombestemt seg andre vei, mangelen på lokalbefolkning tatt i betraktning.
Men det er det jeg mener med at man må ha en ekstra dag. Om man reiser på julaften og ikke får sjekket om og alt det der, så er det liksom litt stusslig å bli boende på hotell julaften.

Såh deh blir jo spennende. Evt blir det bare håndbagasje men nå har jeg betalt for bagasje både stoklm-olso og oslo-gokk og da skal jeg faenmeg ha bagasjen min også.

4 kommentarer:

Tenkerbell sa...

Så vidt jeg kan skjønne av mine reiseerfaringer med Kjos-mannen er det han som må ta seg av bagasjen på mellomlandingen og sørge for at den kommer med på gokk-flyet når den skal siden du har vært smart å bestilt hele reisen i smæling, og derfor kan jo du bare sige fornuftlig og fredelig mot gaten med handbagasjen og bok. Dette er da teorien, så om Kjos-mannen faktisk klarer å gjøre det, se det er en helt annen sak.

Jeg holder rumpen min i søringland i julen og gleder meg over tanken på at jeg i år slipper en 52 timers tur (med fly, jeg forsøkte å fly) fra ishavet til søringland bare fordi en storm lammer den islige delen av Norge.

frk. Figenschou sa...

ja jeg trodde og det var teorien, men i praksis må man fikse det selv, siden man kommer fra annet land. Jeg ringte og spurte. Om det også.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Herregud, buss Oslo-Kirkenes, den er sprek. I april satt jeg askefast i Bergen og Bergen-Oslo er overkommelig med tog. Ved siden av meg på nattoget satt en fyr som skulle til Alta...den var verre. God tur hjem etterhvert, et par tusen var jo billig nok.

Tenkerbell sa...

Ikke så billig hvis det betyr at du må løpe som en gærning med kofferten på slep for så å oppdage at securitas har gått ut i streik og det bare er en scanner åpen... Dumme Kjos, som skal tjene mer penger (og klarer det) for hvert kvartal...

Løkke te :)

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...