Det er tur

Det er tur vi går. Når det er lyst. Og nårfortiden er det mest lyst i helgene for i ukedagene blir det mørkt før man kommer seg hjem.
Det er fint å gå tur for da ser man hvor man bor.
Avogtil skulle jeg ønske at vi bodde i Västertorp eller Aspudden eller Midtsommerkransen istedet, for de er litt mer sånn...ja, ikke urbane kanskje, men de er små sentrum. De har mer enn Tempo og en skobutikk som man ikke vet om er åpen eller konkurs.
Men. Jeg kan gå til skolen, vi har verdens beste utsikt og alle de der andre stedene er innenfor gangavstand. Så pppffff.

I dag gikk vi til Västertorp. Mens vi dreiv å kledde på oss snakket vi litt om jakka mi, som er blå fordi mamma mente jeg trengte litt gilde farger, veldig varm OG vanntett samtidig. Fantastisk. Og så har den en milliard lommer, alle med spesialfunksjon, tror jeg. Det var det vi snakket om. At det er fint å ha en skikortlomme, men det fører også til at ting blir borte, for det er vanskelig å lete systematisk gjennom en miliard lommer som delvis er skjult inni foret og sånt. Sa vi. Så åpnet jeg en lomme og der fant jeg et gavekort på 300 kroner på Vero Moda som gikk ut i 1997.
Hah.

Du vet når det er salg, og man ikke går på salg? Da får man samme følelsen i magen som når det er høst og man ikke plukker bær. Sånn har det vært lenge nå, så det var deilig å stikke innom bruktbutikken på Västertorp og kjøpe et stålfat.
Man kan jo ha nøkler på det, eller begynne å røyke og ha aske på det.
Og så gikk vi for å handle til kaffen på konditoriet.
For et konditori! De har marengs og kjempemarengs og kanelhjerter og semlor og karlsbadsemlor og wienersemlor og sjakkruter og bärbakelser og mazariner og ting jeg ikke aner hva er og når man kjøper ting får man dem i en sånn liten boks med snøre rundt som man kan bære på fingeren. Vi fikk en semla og en brownie i vår. En stakkars nordmann blir jo helt handlingslammet av så mye utvalg.
Synd de smakte papp da. Jeg endte med å gå i kjøleskapet og hente en sånn estoffskokosbolle som mannen hamstrer.

Nå er det svette mannfolk i trikot som går på ski på tv-en. Hujeda.

1 kommentar:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Æsj, dumt det ikke var 300 i cash.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...