uansvarlig! Nå pragmatisk

Vi har ikke brannslukningsremedier eller sånn ulemaskin i taket.
Det virker, etter hva jeg har kunnet lese meg til, som om brannsukningsremedier ikke er påbudt her i Sverige, men jeg tror kanskje mannen får pulverapparat av meg i førtiårsgave. For det synes jeg faktisk man skal ha. Sjøl om vi bor i murhus.
Ulemaskinen, røykvarsler heter det ja, har vi, men vi oppdaget nå etter jul, da vi sjekket, at batteriene er så til de grader døde at den ikke en gang piper sånne utmattelsespip. (hvilket ikke burde overraske all den tid det kun var to av åttogførti lyspærer og spotter som lyste da vi flytta inn.)
Så da kjøpte jeg et sånt firkantig batteri som det er i røykvarslere neste gang jeg var på butikken, men har du sett, den må ha spesialbatterier. Ser ut som enkroninger. Så da kjøpte jeg det neste gang jeg var på butikken, men har du sett, det var ikke sånne spesialbatterier, det var noen andre spesialbatterier den ville ha. Og disse spesialbatteriene må du sannsynligvis kjøpe i en lås-og markisebutikk på Lidingö eller noe, for jeg finner dem ingen steder.
Eller på Ikea, siden resten av inventaret i leiligheten er derfra.

Sånn som det ser ut nå blir det like enkelt å kjøpe ny røykvarsler. Og det der med bursdagsgave er kanskje ikke så dumt, hva gir man mannen når han fyller førti? Når man nesten ingen penger har? Hva er bedre enn en presang som sier "jeg vil verken dø i et flammehav eller kullosforgiftes mens jeg sover sammen med deg"?
Løser en masse problemer dette. Bortsett fra det at jeg må bo uten brannsikkerhetsapparater en måned til.

1 kommentar:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Tror du har fundert deg fram til en god løsning der...Og det er lov med gaver på forskudd.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...