Eremitten og efterfølgeren

Jeg driver og forsøker å få støpt en hekladuk i aluminium. Det er ikke så lett. For det første er det ikke så lett i seg selv, selv om jeg tror nok jeg hadde klart det, for det andre er det ikke så lett å finne noen som kan gjøre det for meg, i og med at jeg ikke kan gjøre det selv siden jeg nå en gang ikke har noe utstyr.
I går var vi, og det er meg og klassen, ute i en nedlagt gruve på en liten øy, der en moderne eremitt hadde startet opp et støperi. Da jeg ba ham om råd kom han med en vanvittig komplisert støpeprosess som involverte silikonformer og voksformer og cncfres og scannere og solidworks og ti-femten tusen kroner pr duk, og ikke hadde han tid heller. Men han var veldig snill og ga meg voks og harpiks og mystisk substans, sånn at jeg kunne eksperimentere litt med duken på egen hånd. (selv om jeg tror han husket at jeg forlot solidworkskurset han hadde på skolen i sinne....)
Jeg tror ikke det er vits å gjøre det så komplisert, jeg tror man kan støpe den i sand, med litt orging. (men har jeg sand? nei.)
Men så fant jeg fram til en annen mann, her i Bergen, altså ikke tre timer med buss og to fergereiser unna, som støpte i sand. Hurra! Et sånt enmannsforma fra 1902 som het hømhømhømsen&efterfølgere, selv om det bare var en mann.
Veldig hyggelig fyr, gjorde alt manuelt, skjønte hva jeg ville, og kan nok få et veldig bra resultat, men også veldig dyrt. Eller, ikke dyrt egentlig, men mye penger for meg. 6500.

Så nå lurer jeg litt på om jeg bare skal dra til Finland og gjøre det der? Selv? Kanskje det går an?
Det er jo ikke så morsom heller når man skal lage noe, at man setter bort hele prosessen og alt man får gjøre selv er å frese ut noen bein.


(Fræzn, når man søker på støperi på gulesider får man også opp plastikk-kirurger, hoho!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Er ikke dette å gå over bekken etter vann? Ville det ikke være lettere (og billigere) å remse opp aluminiumsfolie og hekle deg en duk av remsene?

frk. Figenschou sa...

jeg sier som min far, det er lettere å gjøre det man allerede kan enne å lære seg noe nytt.

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...