Vannballong der oven

Det regner jo ikke.
Noe som er unormalt, og får han hvisnaveimnevs til å spå rene skybrudd, straks, snart. Som om himmelen var en vannballong som fylles, når det ikke regner her må det bety at himmelen fylles opp av det regnet som skulle vært.
Det viser seg at han har helt rett, iallefall ifølge værmeldingen. Det skal styrtregne i helgen, kommunen har ekstra beredskap, leser jeg i BT.
Som byr på andre interessante opplysninger.
"Vinteren kom tidlig i år", i samme artikkel.
Som i, kommet? Er det vinter nå? Er dette vinter? Heromdagen var det femten grader, som en rimelig passabel sommerdag i Kirkenes. Og ok, nå skal man kanskje ikke sammenligne med Kirkenes i ett og alt, men virkelig, vinter? Hvordan oppdager man det? Hva er tegnene?

Bergen har bare en årstid, ifølge meg, men mannen protesterer og sier at det er to, det er regntiden, og våren, og det må jeg gi ham rett i.
Inni regntiden er det visst en vinter, men du må være lokalfødt og utstyrt med det nyeste i moderne måleutstyr for å fange opp tegnene som forteller deg når det er, og ærlig talt, så er det en viten man ikke har særlig bruk for heller.

Ingen kommentarer:

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...