Været. Selvskryt med selvskyt.

Jeg forsøkte å formidle min undring over bergensvinteren til han jeg jobber med. Han er bergenser. Og han ble nesten litt irritert, du har jo bodd her før, sa han.
Altså, det er ikke meningen å disse bergensvinteren. Eller, jo, men det er ikke meningen å disse bergenserne. Eller jo, men ikke denne gangen. Ikke i sammenheng med vinteren. Trass i hva bergenserne tror, så lager de ikke været over byen sin selv, og kan derfor verken ta det til inntekt for personlig egnethet, eller bli holdt ansvarlig for det.

Problemet, tror jeg, er at noen har billet inn bergenserne at alle MÅ ha fire årstider. Sånn er det jo ikke. Et folkeslag jeg er nært beslektet med har åtte, og folkeslag jeg kun teoretisk er beslektet med har to. Bergenserne har også to, vår og høst. De kunne fått sommer, men de siste årene har de klaget sånn på sommeren (men hadde de månedsvis med mellom fire og syv grader?! Hæ?! Hadde de det??) at den har nok ramlet ut.
Han jeg jobber sammens med sier at det er vinter fordi det ikke er blader på trærne.
Det er litt i minste laget synes jeg.
Særlig siden veldig mange trær fortsatt har blader.
Jeg synes årstidsbestemmelse bør kunne suppleres med temperatur- og nedbørsforskjell, ikke bare unøyaktige ytre kjennetegn som ikke holder vann.

Nei, jeg synes bergenserne bør være glade for de to årstidene de har, og ikke skryte på seg flere.

2 kommentarer:

Rålls sa...

Enig! Sånn er det i Stavanger óg. Ti grader og regn hele året - deilig og mildt og vidunderlig forutsigbart!

Anonym sa...

Sånn har vi det på Sola også. Faktisk.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...