Luther

-Når er det egentlig ferie? Har jeg forsøkt å spørre Luther. Eller semester, som jeg sa. Vi har begynt å snakke svosk til hverandre.
Aldri, svarte han, hvilket jeg synes er litt urettferdig, ettersom andre mennesker har ferie og ettersom jeg nettopp har avlagt en mastereksamen i føljetong og til stående ovasjoner og dessuten et lite stipend fra skolen. SÅ bra var den. Man skulle tro man fikk noen poeng hos Luther også for dette, men ikke nok, viser det seg. Om noen. Jeg får ikke se regnskapet.

Og jeg får ikke ha ferie så lenge jeg fortsatt får sitte på skolen. Gratis studioplass er gratis studioplass. Sånn er det med den saken. Jeg har forsøkt å lute Luther ut på glattisen med et finværsargument, hva om det blir strålende sol, er det rett å sitte foran dataskjermen da? Man vet aldri hvor lenge finværet varer. Plutselig blir det dårlig vær igjen.
Da var han på gli, men så sa han at det var ikke han som var ansvarlig for den delen, det var Den Indre Nordingen. Det er litt løgn. Luther har bare delegert det bort, det er fortsatt hans ansvar. Men jeg gidder ikke gå inn på det der.

Jeg satser på at det blir ferie når skolen stenger dørene for meg for godt. Og så satser jeg på at jeg jobber effektivt og fantastisk og uten feriefurting, jeg har jo ikke busskort lengre så da koster det meg femti kroner i transportkostnader hver dag, og Luther synes det er en kjempemotivasjon.

I dag skinner solen.


Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...