En halv teskje salt

Når jeg foretar meg ting på kjøkkenet er det alltid en kilde til frustrasjon om det i oppskriften plutselig står ting som "....blablabltil røren er passe" eller "til pirogene er ferdigstekte". Altså, hadde jeg visst sånne ting, hadde jeg følt på kroppen når alt var ferdig som en annen synsk, hadde jeg ikke trengt oppskrift. Enten må jeg få alle opplysninger, eller så kan det være det samme.
Oppskrifter som sier ha i passe med soyasaus er ikke oppskrifter, det er rådgivende tekster. I verste fall villedende tekster. Og har ingenting i en kokebok å gjøre.
En klype salt eller spiss til med koriander, glem det, jeg vil vite hvordan det skal være og hvordan det blir sånn.
Men det aller verste er faktisk oppskrifter der det står
en halv teskje salt.
Jeg får rett og slett ikke til "en halv teskje salt". Når er skjeen halvfull? Med eller uten topp? En halv skje? Når stopper det da?
Salt er dessuten vanskelig, for mye og for lite er så lett og like ille.
Men jeg har funnet ut hvordan jeg skal lure systemet, jeg dobler bare oppskriften.

4 kommentarer:

Anonym sa...

det er ikke vanskelig å lure systemet, for det pleier nemlig stå: Smak til med salt og pepper; og det er jo ytterst subjektivt!

Anonym sa...

Kjøp heller pirogene ferdige. Det er flere tiår siden det sluttet å lønne seg å lage mat selv. Kjøp pizza på pizzariet, og brød hos bakern, kjøp sausen i kjøttdisken og potetene ferdig skrellet og marinert på Spar. Det eneste som du må lage selv er svinekoteletter. Men husk å få de så tynnskjært som mulig. I Bergen gjør du det hos den glimrende kjøtthandleren nede på busstasjonen. Der har de forøvrig landets beste fenalår. Skikkelig tørt!

Fru Skurk sa...

Jeg kunne ikke vært mer enig. En halv teskje er et stort problem, det samme er en spiss salt. Hvilken spiss? Det er mange spisser hjemme hos oss, og de er ikke like store akkurat. Skal jeg ta en stor spiss eller en liten spiss? Jeg kopierer det der med å doble oppskriften, det er særlig lurt hvis man skal lage vafler.

frk. Figenschou sa...

Jeg nekter å kjøpe vakuumpakkete poteter, da dobler jeg heller.
Og så lar jeg fotografen smake til maten.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...