For de av min leser som ikke er bosatt i Finnmark

Denne lille lystigheten av et brev fikk en lokalpolitiker i min hjemkommune her om dagen.


Elin Henriksen.

Ser at du ennå en gang er ute avisa med de forkvaklede utspillene dine, denne gang i Finnmarken, med angrep på vår utmerkede lokalpolitiker Jan Henrik Fredriksen.

Har merket oss aktivitetene dine, og hele familien din for øvrig her i Sør-Varangersamfunnet de siste årene - både dattera di og brødrene dine - for øvrig en gjeng same-aktivister som fremstår som en vond kreftsvulst i lokalsamfunnet her.

Er det noen som i det hele tatt burde fjernes herfra (som du selv sier om Jan Fredrik, “få ham vekk") så er det nettopp deg selv og familien din. Når dattera di hadde vært borte fra kommunen noen år og det, heldigvis ble litt lettere luft å puste i her, var det skremmende å se i avisa at hun søkte seg tilbake hit igjen - for kanskje på nytt å forpeste miljøet her med sine meninger og aktiviteter.

Han ene bror din dro jo også herfra etter det idiotiske bokprosjektet med han andre karen. Men heldigvis forblir han vel vekk herfra så vi iallfall er kvitt én av dere.

Hva fan gjør dere her i kommunen? Etter genene deres burde dere sittet i ei gamme rundt buljonggryta - sterilisert for videre forplantning og formering - som mutanter av den sunne menneskelige rase.

Det er jo ikke mange årene siden en gjeng av deres stammefrender i Kautokeino drev sjikane og rasehets mot en mørk innvandrerfamilie som ville slå seg ned å bosette seg i bygda.

Er det langsiktige målet å gjøre finnmark til et skandinavisk Kosovo? Vår oppfordring for fremtida er:

På bakgrunn av at samene i Norge gjennom sin kravmentalitet er blitt en økonomisk overklasse etter alle overføringer, støtte og særtiltak de har mottatt i årtier - ikke bare innad her i landet men ikke minst sammenlignet med andre minoritetsgrupper rundt om i verden, må følgende gjenytelse være høyst naturlig og allment akseptert:

I god SV og solidaritetsånd: Selg unna alt dere har opparbeidet her i det norske velferdssamfunnet, ta pengene med dere over grensa til f.eks Lovosero, del dem ut blant de fattige stammefrendene deres der og forbli der som frivillige hjelpearbeidere for de sultende slektsmedlemmene der borte resten av livet.

Se på det som en livsoppgave, i det fall man kan forlange såpass strukturert tankevirksomhet fra forlvaklede hjerner - så gjør dere iallfall to lokalsamfunn en hardt tiltrengt tjeneste - ett på hver side av grensa, og spre gjerne budskapet videre til dine likesinnede!

Di forbanna Lappkjærring.

Hilsen en del helt vanlige, reflekterte nordmenn - også bosatt i Sør-Varanger
.




Her prøver jeg å lære meg selv til å tenke at nei, det er ikke sånn at folk flest er idioter, men så dukker det opp sånne brev og så tenker jeg at ok, det er jo ikke håp. Nå er det forhåpentligvis ikke folk flest som har skrevet dette brevet, men man må likevel stusse litt over at folk kan føle seg så til de grader truet av det store stygge sametrollet at de skriver, legger i konvolutt, og poster et sånt brev.

Men blir litt matt og ordløs i møte med sånne meninger, så jeg sier som Odd Børretzen; samene kan komme seg tilbake dit de kom fra.
Så blir det fred og rod.

Skjønt, det burde kanskje ikke være så overraskende i et fylke der fulle samer fortsatt er en sclager på revyscenen.

7 kommentarer:

kajsa sa...

men kem har skrevve brevet? d må d jo gå an å finn ut av.

frk. Figenschou sa...

æ trur kanskje det e en sak for bord 1?

Anonym sa...

det e nu værtfall en sak for politiet... nyeste i saken e jo at ho har mottatt et nytt anonymt brev, den hær gangen et sympatibrev...
konklusjonen må være at ytringsfriheten må benyttes i skjul....

frk. Figenschou sa...

kem skulle trudd at finnmarkinga e så små og stille av sæ at man ikke engang vet kem dæm e?

Anonym sa...

spørsmålet går ved bord1, men noen må vel stå fram hvis det skal bli kjent hvem som er brevskriver. Og jeg skal ikke være til hinder for at den lokale Mengeles navn blir offentliggjort for flest mulig.

frk. Figenschou sa...

Da er du på saken.

solveig sa...

Det artigste e at man kan skrive et sånt brev, lese gjennom det og bestemme sæ for å føye til "Di forbanna Lappkjerring", og så komme frem til at den der signaturen ville være passanes.

Påsken kom, sannelig

Det er påske. Jeg vet at vi har påskepynt en plass, jeg tror også jeg vet hvor. Den har ikke kommet opp på grunn av vannkopper, ikke at det ...