Frk. Figenschou klager over ungdommen

Selv om min søster tar det svært personlig hver gang jeg finner det nødvendig gi ungdommen skylda for alt som er galt her i samfunnet, må jeg nok klage litt likevel. Solveig er dessuten bra ungdom. Hun er unntaket. Eller kanskje ikke. Hun er engasjert og idealistisk som bare ungdom er. Videre kan jeg jo ikke likegodt klage på dem jeg går i klasse med, eller legge ut den Hemmelighetsfulle Fotografens eskapader, ettersom han nekter å være med.
Så da blir det ungdommen da.
Det skal være loppemarked på skolen. Vel og bra. Førsteklasse skal arrangere en utstilling eller på klassetur eller noe, og trenger penger, så de skal ha loppemarked. I utgangspunktet gode greier.
Det vil si, førsteklassen har sendt ut mail om at de gjerne vil ha lopper til loppemarkedet sitt. Det er litt størrelsesbegrensning ute og går, helt forståelig, det skal jo være håndterlig, men det er også sånn at de kommer ikke og henter loppene. Du må komme til dem med dem, møte opp på klasserommet deres mellom klokka sånn og sånn, ring og avtal først.
Og det er da den 80årige frøknen i meg synes det blir litt lite egeninnsats.
Det er mye lettere for meg å gå på returpunktet med saker enn å farte ned på akademiet med saker og ting klokken da og da.
Men mye lettere for førsteklassingene og sitte og vente på at folk skal komme til dem med saker. Så slepper de å jobbe så hardt for pengene
Skjønt loppemarked er jo en koselig ting som skaper god stemning, så sånn sett er det et bra tiltak, og jeg kan ikke grumle for høylydt.
Jeg bare synes det smaker litt av å skulle ha ting rett opp i hendene.
Nei, de skulle vært litt mer som min søster.
Kunstnere altså, late drog.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det er skolevesenet og foreldrene sin skyld. Og den sosialdemokratiske staten. Takke meg til diktatur, arbeidsleire og sult - da blir det fart i dem, gitt.

frk. Figenschou sa...

men hva med en mellomting da?

solveig sa...

har du hørt! tilogmed jeg er enig i at 1.klassingene deres er noen late dråg. jeg har ikke noe til overs for de teite ungdommene som ødelegger for de flinke ungdommene.

frk. Figenschou sa...

nemlig.

Anonym sa...

Jeg irriterer meg fryktelig når folk tenker "det er sikkert noen som tar ansvar - en eller annen. Jeg gidder ikke..." For da blir det fort JEG som må ta ansvar. Og det gidder jeg i hvert fall ikke.

frk. Figenschou sa...

jeg irriterer meg når noen tenker "silje tar sikkert ansvar"
for det er til syvende og sist min egen skyld at det ble sånn.

Påsken kom, sannelig

Det er påske. Jeg vet at vi har påskepynt en plass, jeg tror også jeg vet hvor. Den har ikke kommet opp på grunn av vannkopper, ikke at det ...