8/11

Jeg har som sagt veldig mange gode kvaliteter, og så finnes det noen unntak. En av dem er altså dette med fiske, selv om jeg kommer fra to familier som har det som hovedregel å få fisk.
En annen ting jeg ikke briljerer i, er månedsrekkefølgen, selv om jeg rett nok ikke vet hvordan familietradisjonen er på det punktet.
Nå er det ikke sånn at jeg ikke kan månedsrekkefølgen, men når vi har jobbet oss forbi august, begynner jeg å bli litt forsiktig usikker. Jeg klarer det stort sett hvis jeg konsentrerer meg skikkelig.
Eller. Det gjør jeg ikke. Nå skryter jeg på meg.
Jeg skjønner ikke het hva som gjør det så vanskelig.
Det er umulig å stable embrene.
Og det blir helt håpløst hvis noen sier, åttende i ellevte, da aner jeg ikke hva vi snakker om før jeg har fått sett i almanakken.
Noe av problemet er, tror jeg at september jo betyr syvende, oktober åttende, osv, men så tullet romerne det til og ingenting gikk opp, og her sitter jeg og strever.
Sjette og sjuende også. De klarer jeg, men må tenke litt først.
På den annen side, fra januar til mai klarer jeg meg strålende, og august er august og åttende måned i året.

Men på slutten av året har jeg ærlig talt litt problemer med å holde avtaler.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Når er den nullte måned, og når er den trettende måned? Hva er en kombinasjonsmåned, og når snakker man om bonusmåned? Hørte du noe om et finsk månedtellesystem fra tidlig Kallevalla med fjorten måneder, da du vandret gjennom Helsinkis gater?

frk. Figenschou sa...

herregud, nei! Det er allerede altfor komplisert som det er!

men bonusmåneden tror jeg består av kun metriske uker.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...