Forkledninger

Min far sa engang, om noe som egentlig ikke er relevant for sammenhengen; Jeg har ofte lurt på om jeg skulle ha hatt dårlig samvittighet for det.
For et misunnelsesverdig forhold til sin egen samvittighet!
Vi her på spinnesiden har ofte et litt annet forhold til det der.
Menn forholder seg til den dårlige samvittigheten som om han var en slags gammel tobakkshandler på hjørnet, i en koselig om enn litt liten butikk. Man kan velge å gå innom og se om han har noe man vil ha, men tobakk er skadelig så det beste er å klare å gå forbi.
Min dårlige samvittighet er ingen gammel tobakkshandler. Han er en overfallsmann med klubbe som står i omtrent hvert smug og bak hvert hjørne jeg går forbi. Pang, så ligger jeg med nesa i asfalten og blør fra et kutt over øyet. Dette har hendt så mange ganger at jeg og den dårlige samvittigheten egentlig kunne ha utviklet et bra slapsticknummer, men sånn er ikke foholdet vårt i det hele tatt.
Mennene våre skjønner overhodet ikke dette . Jeg sier mennene, for nesten alle jenter har lignende forhold til de dårlige samvittighetene.
Mannen sier: Slo han deg i bakhodet?! Hva prater du om? Hvorfor sloss dere?
Du prøver å forklare, men han skjønner ikke. -Du går jo bare inn i butikken og sier hva du skal ha! Slo deg?! Provoserte du ham?
Butikken? Nå er det du som ikke skjønner.
Du prøver å forklare at hver gang du runder et gatehjørne, vet du at han står der, og du prøver å dukke, men du er aldri rask nok, og dessuten hender det ofte at han spenner bein på deg i tillegg.
Mannen sier at han nekter å tro dette om den koselig gamle tobakkshandleren.
En ting ha dere kanskje begge skjønt, og det er at det ofte er Luther i forkledning som driver på, men mannen synes at når man nå har gjennomskuet forkledningen så er det jo mye lettere å gå forbi/ la være å bli slått ned, mens du ser ingen sammenheng i dette, javel, det er Luther, men hva hjelper det å se at det er ham når du ikke klarer å dukke unna fort nok?

Men en ting vil jeg ha sagt. Jeg bytter ham gjerne ut med tobakkshandleren på flekken.
Jeg skulle ønske at menn kunne gjennomskuet ham som den kvinneoverfallsmannen han er, og anerkjent vår dukketrening, og at det ikke er sånn at vi legger oss ned for å blø litt fra øyet hver gang vi går inn i en tobakksforettning, men likevel, jeg tar mye heller tobakkshandleren, hvis de som styrer over dette ikke har noe i mot at jeg bytter.

2 kommentarer:

Bergljot sa...

Der sa du det. Hilsen et annet voldsoffer

frk. Figenschou sa...

skambankt av luther

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...