Ting jeg har drømt

Egentlig har jeg lyst å skrive om å være på tur i høstskogen og alt lukter klart og skarpt og man plukker blåbær med en av verdens fineste venninner, som foruroligende nok sjekker om sopp er giftig ved å bite i dem, og det å komme ned av fjellet med blåbærene sine, og det er tidlig høstmørkt, og det lyser i vinduet på kjøkkenet, og det å stå der å sjabbe av bare glede til han som åpner vinduet, til han ler og gir oss opp, og å gå hjemover med bærspanna og skjønne at man kommer fra verdens fineste plass.

Men det er jo drømmedag i dag, så det får jeg ikke.
Jeg drømte at jeg hadde funnet ut at jeg måtte gjøre noe med det der at jeg ikke lengre har noen flokk i Bergen, så jeg hadde meldt meg inn i en MC-klubb. Det var ikke så farlig at jeg ikke hadde sertefikat, jeg var jo dame så det var helt greit at jeg bare var sånn tilhenger.
Nåh, det ordet ble litt feil i denne sammenhengen, at jeg var...dame. I støttegruppen.
Så vi hadde treff da, og jeg hadde tatt med kake og alt som var forventet av meg. Jeg hadde jo absolutt ingenting til felles med disse mc-folka, ikke i klesstil og ikke hadde jeg egentlig noe å si til det de hadde å si, men jeg hadde bestemt meg for å se på akkurat det der med at vi ikke hadde noe felles, som noe interessant og horisontutvidende. Ikke som kjedelig.
Jeg ble vel ikke akkurat varmt tatt i mot, det er så, men ikke kaldt heller. Det kunne nok utvikle seg.

Jeg fortalte frk yngste Figenschou om denne drømmen, uten å ane at det ville vekke til live skremmende barndomsminner hos henne. Jeg fikk absolutt ikke sette denne drømmen ut i live, for da ville det bli som da hun var liten og jeg var kompis med Gøran, og han hadde solbriller og skinnjakke, og var det skumleste Solveig visste av.

Det er ikke sånn at jeg forsøker å omsette det jeg drømmer om natten ut i praksis, så det skal nok gå helt fint, tror jeg.

3 kommentarer:

A sa...

Må protestere her - drømmebloggane er mine absolutte favorittar, og her går eit heilt avsnitt med til å blogge om å vere på bærtur?

Fy og fy!

frk. Figenschou sa...

Du er nok den eneste jeg vet av som faktisk liker å høre om andres drømmer.
Det er fint. Og så måtte jeg humre litt.

Bergljot sa...

Jeg liker også drømmer! og denne var jo riktig festlig, særlig siden jeg har sveipet innom dette knallharde miljøet du henviser til.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...