amputert

Jeg drømte i natt at jeg måtte amputere den ene hånden. Uvisst av hvilken grunn, innser jeg nå.
Først var det litt gøy, eller ikke gøy, men jeg tok det med humør og tenkte at de blir jo artig når man skal hilse på folk og så finns det ingen hånd, hahahaha! men så kom jeg på at nå kan jeg jo ikke spille fløyte mer. Iallefall ikke begynnelsen og slutten på Gammel Reinlender. Og ikke sekkepipe mer heller for der bruker man jo uansett tomlene på begge hender og nå har jeg jo bare en tommel.
Da ble jeg kjempelei meg.
Mamma blei bare irritert og sa at om jeg hadde sagt til legene at jeg spilte fløyte hadde de vel funnet en bedre løsning enn å kappe av hele hånden.
Det hjalp ikke akkurat på.

Jeg vet ikke om denne drømmen kom av all min fortvilelse med min svenske nettbank i går kveld, iallefall føler jeg det som om jeg sloss med CP hver gang jeg skal logge inn der. Jeg har skrevet om det før. Det er noe sånt som ca seks steg med nisifrede koder for å komme inn, på en kjempekodekalkulator med store tunge skjeve knapper, og nå har jeg fått mail om at de enkelte ganger kommer til å legge på to steg til for å øke sikkerheten. Øke sikkerheten! Det er bankkontoen min, ikke Alcatraz!

En ting jeg liker med Norge er at alle bankkontoer har like mange siffer.
Det har de ikke her. Men det har de.
Det vil si at den du skal betale til, må oppgi både bankkontonummer og bank. Og så må du fylle på med nuller her og der i kontonummeret, eller bindestreker på fantasifulle plasser, for at det skal bli tolv siffer. Er du heldig får du lov å betale.
Jeg var uheldig i går. Jeg fikk bare opp at kontonummer og banknavn ikke stemte, både før og etternullefylling. Jeg mailet frem og tilbake med butikken jeg skulle betale til, som foreslo nuller her og der, men egentlig at jeg skulle ringe banken min.
Ringe banken min! Her betaler man i dyre dommer for å få ha internettbank der man må gjøre absolutt alt arbeidet sjøl, og så må man uansett ringe for å finne uthvordan man skal fylle inn et kontonummer.
Og det er Nordea vi snakker om, som jo burde ha ok rutiner på å betale regninger til Swedbank, som jo heller ikke er en miniputtbank.

Og dette er hva banken min sier om overføringer til Swedbank:

Swedbank - clearingnumret börjar på 8 (femsiffrigt): Fyll i clearingnummer och kontonummer på 15 siffror. Om kontonumret har färre siffror, fyll på med nollor mellan clearingnumret och kontonumret.
Swedbank - clearingnumret börjar på 7 (fyrsiffrigt): Fyll i clearingnummer och kontonummer. Totalt 11 siffror.
(De sier det ikke, men man må også huske å fjerne alle bindestreker som finnes i kontonumre og clearingnumre.)


Cearingnummer er et annet nummer de liker å forkludre ting med.
Man blir hautullat.
For når man har gjort alt dette, må man signere med sitt seksstegsprogram, og det er ganske garantert at det blir feil et par ganger der også.

Ingen kommentarer:

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...