For helvette

Når Helvete blir privatisert, og jeg får driftsanavaret for min egen lille del, skal jeg bruke alle mine evner som interiørarkitekt og innrede min lille lomme til et riktig trivelig lite sted for køsnikere.
Som de skal brenne....

Neste gang noen brøyter seg forbi meg og min tur i all sin egoisme og travelhet, skal jeg faen suse meg flagre hardt og voldsomt langt inn i aviser og lokkesjokolader. Varer skal fly. Det skal bråke. Jeg skal ha blikket stivt men matt festet på køsnikeren, sjøl om jeg åpenbart har smerter. Jeg skal bare bli liggende. Det skal bli pinlig.
Kanskje køsnikeren prøver å hjelpe meg opp, men det tviler jeg på at han har oppdragelse til. Om han gjør det, skal jeg bare ligge der, og si, neinei, om du har det SÅ travelt, skal du da ikke bruke tid på å hjelpe meg.

Og hvis jeg ikke er snarrådig nok til flagringen eller butikken ikka har plassert ut avisstativ på riktig plass, skal jeg snike tilbake. Jeg skal vel for satan brøle NEI! og trenge meg forbi og smelle handlekurven min foran hans, uansett hvor fysisk jeg må bli for å få det til.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var vel omtrent det samme som jeg sa i går når jeg hadde haltet 5 kvarteler med krykker i Oslo-helvette (glatt som fy faen!) fordi det ikke gikk an å bestille taxi over telefon uten å oppgi fasttelefonnumeret til adressen du befant deg på (Hvem har fasttelefon i dag???). Vel fremme i trafikkert lyskryss klarer jeg etter 10 minutter å få praiet en taxi hvorpå en blond fittekjerring kaster seg inn i den foran nesen på meg og krykkene og stikker. Hvis du har hørt noen i Oslo snakke om at det er kommet en ny landsbyidiot på hjørnet av Ullevålsveien og Waldemar Thranes gate, ja da er det meg. Så jeg sa, og tenkte, omtrent det samme som deg, bare høyt og med veldig mange flere banneord. At det går an å være så innihelvette hensynsløs????
Nevnte jeg at jeg også satte fast piggen på krykken i rullebåndet på Oslo S og mistet toget mitt fordi ikke en eneste av de 30 menneskene som gikk forbi hjalp meg?
Jeg skal ikke mer ut i verden før gipsen er borte nå, men du kan være helt sikker på at når jeg returnerer kommer jeg til å komme enhver halvhandikappet jævel til unnsetning uansett hva jeg holder på med!

frk. Figenschou sa...

folk altså, jeg sier bare, jeg har reservert plass.

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...