nye tanker inn i det nye året i det gamle hodet

Rømte byen og feira nyåret på hytta, i år som i fjor. Det høres gruoppvekkende, kjedelig etablert ut, og jeg hadde tatt med meg kjole hjem på juleferie og alt som jeg skulle bruke på nyttårsaften men plutselig var det badstu og hytteliv istedenfor hvite støvletter og kinakjole...ja, eg skjems. Men jeg kan ikke noe for det. Og jeg hadde det skikkelig stas.
Men altså disse tankene jeg skrøt på meg i overskriften:
hvorfor heter det åtte og åttende, ni og niende? Åttogsytti og åttogsyttiende, men en og første? To og andre? Ikke før og første, eller en og enende? And og andende?
Det er meg et mysterium.

1 kommentar:

Anonym sa...

Akk - nytt år; nye sjanser, og man ser seg selv bade i tilværelsens uutholdelige letthet! Men så blir det som det alltid har vært; problemene stormer fram som gale hester! Heldigvis har mr.Troubleshooter, også kjent som oraklet fra Solheimslia, svar på det meste! Spesialområde er selvfølgelig mysterier av enhver art og opprinnelse. La oss begynne med hva folk flest snakker om idag, nemlig ordenstallenes tvetydige dialektikk. Her må man tilbake til Håvamåls apokryfe skrifter for å finne svaret. Vi går inn i scenen hvor tordenguden Tor slår seg på tommelen med den etterhvert så berømte hammeren idet han skal legge bølgeblikktak over Mime`s brønn. Da kvad han: "For helvetr, toende gangr på enende slagr, naglar sprettar så bifrost bleknr, andre trellar mens første horar". "Nemlig", svarte Loke som for anledningen delikaterte seg med Frøyas deilige døtre. Dermed skulle det lille problemet være ute av verden.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...