Jeg skal flytte til Jokkmokk

Det kan være at avdeling for fotografi og research har rett, alle steder man ankommer en sen sommerkveld virker hyggelige, særlig etter mange dager med fire grader og sur vind, men nå synes vi nå begge at Jokkmokk virker som et veldig sympatisk sted.
Hotellet lå ved en sjø og myggen er ikke kommet enda og vi ville ut og ta en øl. Dessuten ville vi også ha mat, men enten var stedet stengt eller så holdt de på å vaske og stenge eller så var lokalene til leie, lett var det ikke å finne en plass der man kunne få mat. Til slutt endte vi på Statoil og likevel hadde ikke Jokkmokk tapt seg. Og bedre skulle det bli, for så endte vi på kafe Gasskas, og der var det konsert, kveldens spillegliste var slått opp på veggen og det virket som en slags...sammentrommet konsertaften. Lavterskelsaften. Jeg aner ikke hvor stort Jokkmokk egentlig er, men endel mindre enn Kikenes, og likevel var det veldig veldig mange ungdommer der syntes jeg. Og ikke nok med det, det var liksom en hel masse alternative ungdommer, med rosa hår og homseflagg og svarte pannelugger, men også endel voksne, og noen kjente hverandre og noen kjente de bak disken og sprang bare inn på kjøkkenet når de ville, og de bak disken hadde tskjeorter som det sto hausfrau og kapsylåpner og heterofriendly på og konsertene fikk klapping og folk gikk litt ut og inn, og jeg fikk ikke helt taket på det, hva det egentlig var slags arrangement og hvor alle menneskene egentlig kom fra, men tenk at alle bodde i Jokkmokk da, og litt senere kom jeg i prat med ei jente som studerte i Jokkmokk, noe med strøm, jeg husker ikke ordet men når hun sa det skjønte jeg straks at det hadde noe med...eh...kraftverksledninger å gjøre. Hun sa at hun heller ikke hadde sett nesten noen av disse ungdommene før, men at de kanskje gikk på gymnaset. Og alt var så trivelig og når jeg sitter og skriver kjenner jeg at jeg på ingen måte klarer å forklare hvorfor, men vi hadde jo sittet en uke i en bil og dette var førset gangen på lenge jeg snakket med eller så noen andre enn Morten.
Og i dag var det fint vær og jeg gikk rundt for meg selv mens fotoavdelingen jobbet.
Og så prøvde jeg å ikke se ut som en tursit, og hvorfor det liksom skal være galt å være turist vet jeg ikke, men det blir liksom sånn da. Jeg sniker opp kameraet i full fart og tar bildr når ingen ser.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint skrevet!

Tenkerbell sa...

Hah! E Morten hanhvisnavneimånevnes??? Har æ gjennom tidstiden æ prøve å fordrive fonne navnet te fotografmyten i arkivet??? Æ sett nesten på nåler her... mens æ drikk øl... å vente på å gå å drikk mer øl :)

Tenkerbell sa...

Æ må skriv nokka hvis ikke får æ ikke beskjed på mailen hvis du svare... Sånn!

frk. Figenschou sa...

oi voi! du e nøye! og du har rætt. det e det han hete.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...