Og hjemme

Og nå har det sannelig min hatt begynt å komme museører på trærne.
Vi kom vel i syvtiden tror jeg, etter å ha spist middag på Kultahippu i Ivalo. Eller lunsj da. Avogtil på skolen min i Helsinki ble det servert en slags ølsaft til maten, jeg husker ikke helt hva den het, kvast, nei...ksvs...noe. Uansett var det det på Kultahippu også, og mannen bak kameraet tok et glass. Jeg husket jo ikke hva det het, så vi spurte serveringsdamen, en litt eldre dame som viste seg å snakke norsk, komplett med "dåkker" i ordforrådet, hva det var. "Det er hjemmelaget pils," svarte hun. Morten, som kjørte, spurte overrasket om det var alkohol i den og "nei e du gal, vi kan jo ikke drive og lage alkohol sånn dær på kjøkkenet" ropte hun og lo forskrekket.
Det var veldig morsomt.

2 kommentarer:

kajsa sa...

kvas, ja. veldig populært i russland. ikke særlig godt. lagd av brø.

frk. Figenschou sa...

Men det her smake mer som sånn ølsaft. Smake ikke brø.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...