Kemijärvi

For en underlig liten plass. Eller, større enn Kirkenes, så liten får jeg kanskje ikke lov å si. Jeg lurer på om turister har samme inntrykk av Kirkenes som vi har av Kemijärvi. Lite, slitent, bortgjemt, og hele tiden lurer man på hva folk egentlig gjør her. Hva skal de nå bo her for da?
Vi gikk forbi en Levisbutikk som hadde måttet gi opp. En del finske kjedebutikker. Lidl. Det er nok på mange måter akkurat som Kirkenes, bare at for meg er Kirkenes uendelig mer sjarmerende. Og det skyldes nok kun det faktum at jeg ikke er turist og vet hva det egentlig går i.

Krisefinsken måtte frem her, vi spiste på en pub i går. Jeg klarer vel å si akkurat det samme på finsk som jeg klarer å få frem med tegn- og kroppsspråk, men jeg virker litt mindre tulling når jeg sier pepperbiff enn når jeg mimer det. Og så fikk vi noen øl og så var vi fornøyd.
Men jeg tøver litt med "god morgen" og "god grøt". Ikke at vi var på puben til lyse morgen, men ved frokosten i morgest. Hyvä huomenta er vel god morgen, men hva med hyvä aamulla? Hva betyr det igjen? Hm. Får slå det opp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kirkenes er så sjarmerende at vi akkurat nå har en snøbyge her!

frk. Figenschou sa...

Ja er ikke det lokalkoloritt så vet ikke jeg.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...