Skilt

Når man farer rundt og er utlending orienterer man seg mye etter skilt.
Dette er mine tre favoritter hittils:
Rett før esrange fins det tre skilt med øye på hvert skilt. Man ser øyet best fra bilen, men man skjønner straks at det betyr at inn denne veien er det noe man kan se på. Om man stopper bilen kan man også lese hva som står ved hvert øye. Jeg husker ikke helt hva det er, men det er noe sånt som fangstgrop, gamlegruva, og natursti. Ved siden av disse tre skiltene er det et gult skilt. På det gule skiltet står det at det ikke er lov å passere, da får man hundre svenske kroner i bot. Svenskene er seg selv lik.
På ICA i Kiruna finnes det et sånt masseprodusert skilt der det står at det ikke er lov å gå på rulleskøyter eller -brett inne på butikken. Men noen har tatt en stor svart sprittusj, krotet over brett og skrevet SKI istedet.
Tro om de har mye problemer med folk som kommer inn i butikken uten å gidde å ta av seg skiene først?
Det tredje skiltet er et vi ser hele tiden langs veien, det er "odlingsgräns".
Først trodde jeg det var snakk om den nordlige dyrkningsgrensen, men det dukker opp igjen hver gang man kjører opp eller ned av et fjell. Og det er da jeg lurer på nytten av den informasjonen, jeg mener, det er jo morsomt å vite, men langt fra nødvendig, og like vel har man samvittighetsfullt satt opp dette skiltet hver gang dyrkningsgrensen dukker opp og det er ofte. Så jeg lurer jo, er det et problem i Sverige at bøndene kjører rundt i traktorene sine og plutselig bestemmer seg for at HER skal jeg anlegge gård og så begynner de å bygge og så hvete og bygg og rug, men så viser det seg at det er jaggumeg OVER dyrkningsgrensa og det har ingen sagt nei! Hadde man visst det så hadde man aldri anlagt gård her, hvorfor er det ingen skilt som sier at dette er over dyrkningsgrensa, jeg vil ha erstatning!
Altså, hvis man vil anlegge en gård så sjekker man vel bare med...kartverket eller noe. Tenker jeg.

Nå har vi dratt litt sørover igjen, jokkmokk er stedet med fint vær viser det seg. Jejeje.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...