Ferie. Hahahah.

Da var denne ferien over.

Enkelte har stilt spørsmål ved ens tilregnelighet når man velger å feriere i Finland.
Men Finland er jo fantastisk. Hele Finland. Det er som hjemme men i en parallell verden. Hjemme som hjemmehjemme. Alle ser ut som de kommer fra Pasvik eller Bugøynes eller Vardø. I ansiktene sine. Det er kjentfolk. Men ofte er de hakket skarpere kledd enn i Pasvik, iallefall i Helsinki da, kanskje ikke i Ivalo. Men de har liksom uansett sitt helt eget motebilde og skiter i hva resten av verden driver med. De har sitt helt eget alt og skiter i hva resten av verden driver med. Det er jeg så fascinert over.
Og Helsinki er særlig fint, med sin halv-gammelsovjetiske stil, og så har jeg jo bodd der og kjenner igjen steder og får sånn glimt av sånn-var-det-da, hele tiden. Sånn var det da jeg akkurat var kommet, og det var 25 minus, og telefonnummeret til henne jeg skulle bo hos ikke virket og jeg sto inne i den der butikken med den kjempestore bagen min og frøys og forsøkte å komme igjennom på telefon.
Bortsett fra at stort sett var det jo mye artigere enn dét, da.

Selv stiller jeg spørsmål ved enfoldigheten i det å dra på ferie. Det GÅR jo ikke. Det er bare å glemme. Det hviler en forbannelse over det hele. Nå var jeg riktignok frisk i et par dager, men da var ikke akkurat the Stig på topp.
I slutten av mai var det meningen at vi skulle gjenta bragden, med en liten uke i Paris, men vet dere, vi driter i det. Vi har avlyst. Nå er det jo stort sett det vi gjør med ferier, fordi noe annet kommer i veien, vi avlyser og utsetter og sier, OK, da gikk det ikke nå, men hva med i mai?
Denne gangen har vi bare avlyst. Vi skal ikke på ferie. Ferie er ikke for oss.
Vi vil heller være hjemme og jobbe.

2 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja ja, ferie er ikke for alle...

Men Helsinki er fin by, ja.

paaskeharen sa...

Undres på om det kanskje går an at dere kaller det noe annet enn ferie, og derved 'lurer' statistikken. Kurs? Seminar? Oppdrag utenlands?

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...