Gjetelstekk. Sånn. Bestemt.

Nå har jeg bestemt meg for at uansett hvordan det går så blir det Gøteborg. Det føles ikke helt bra. Og det hadde det nok ikke gjort om jeg hadde valgt Stockholm heller. Og det må jeg si, jeg håper inderlig jeg ikke kommer inn der, for da muligens kommer det til å føles litt bedre.
Det var så vanskelig å velge fordi selv om skolene er ulike, oppveier de hverandre i totalansamlingen av plusser og minuser. Mange som jeg har tiltro til, har sagt at skolen i Stockholm er skolen for meg. Men det er en stund siden de har sett noe av det jeg har gjort. Og Skolen i Stockholm ligger i Stockholm, og det var jo ikke der jeg ville bo. Skjønt det er vel skolen som bør bestemme, og ikke byen. Gir jeg skolen en sjanse? Ser jeg skolen i Gøteborg med litt rosa briller fordi den ligger i Gøteborg? Og så videre. Til slutt ble det helt umulig å ta en avgjørelse.

Til jeg så over timeplanen for i sommer. Jeg har ikke fått noe sommerjobb, heldigvis, for det er mange faglige ting som skjer, og som jeg for en gangs skyld skal prioritere. Om alt jeg håper skal skje, skjer, kommer hele sommeren til å gå med i utstillinger, residensier, workshoper, bursdager og Relevante Festivaler Pluss Landskappleik. Det blir rett og slett ikke tid til å farte rundt i Sverige og lete etter et sted å bo. Dermed går Stockholm ut. For de gir meg ikke noe svar før i slutten av mai.
Nå som jeg har tatt avgjørelsen kan jeg kaste meg på flyet og begynne å lete.
Og. Jeg er ikke på lånekassens lønningsliste lengre, så det at det er billigere å bo i Gøteborg spiller inn. Absolutt.

Mannehvisnavneiskullenevnesogsomikkevilomblogges ville nok muligens ønsket seg at jeg var kommet til denne erkjennelsen noen uker tidligere. Jeg er enig der. Men jeg fikk ikke til akkurat det. Dessuten kan jeg en historie om en gang han skulle kjøpe seg vinterjakke og føler ikke at han er den i forholdet som lettest slenger seg rundt og tar en avgjørelse.

Ok, det føles ikke helt som den rette avgjørelsen, det føles som om jeg har feiga ut på noe vis, men jeg tror det blir bra. Det er tross alt bare en master og alt som er bra ligger i meg fra før.

2 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Gratulerer med avgjørelsen. Hold på den!

frk. Figenschou sa...

ja. det skal jeg klare. Det føles litt deiligere nå som det har gått noen timer.

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...