Stasjon

Om tre timer flytter jeg fra Bergen.
Enten har jeg ikke helt klart å ta det innover meg, eller så har Bergen gjort et utslettelig inntrykk. Jeg har faktisk bodd her i seks år, så det å skulle flytte, uten å egentlig se noen grunn eller mulighet til å komme tilbake, burde jo gitt meg litt melankolikk.
Det er klart, både Henriks øl- og vintstoge, Spilde, Eksotisk torg, Legal og Landmark blir jo borte for meg nå, fine steder, men ikke unike. Det finnes sikkert en fanatisk hyggelig ølekspert bak en bar i Stockholm også, en hjørnebutikk, og utesteder man vender tilbake til. Det slår jeg vad på.
Jeg mener, puben hjemme, den finnes det bare en av. Fordi jeg kommer fra Kirkenes. Henriks er utskiftbar, siden jeg ikke er bergenser. Sånn tror jeg det er.

(Men Kirkenes endrer seg også, og mister fler og fler av sine kvaliteter. De flytter, kvalitetene. Jeg har vært lenge borte og må nok bygge Kirkenes på nytt når jeg engang kommer meg hjem)

Jeg har bodd tre år i denne leiligheten, det er det lengste jeg har bodd på samme sted siden gymnaset tror jeg. Vet jeg. Møhlenpris er stas, og denne leiligheten var en oppgradering da vi flyttet inn, men ettersom enkelte hvis navn ei må nevnes, tre ganger daglig har dunket inn i noe og ropt Det e så jævla trangt hær! har dette blitt en sannhet for meg også.
Det er særlig lett å late som om jeg overhodet ikke synes det er trangt nå som jeg sitter rett på gulvet og skriver, her er ikke et møbel. Det vil si, sofaen som fulgte med er her jo, men den er opptatt og troner alene i stuen som jo da virker...romslig.

Jeg synes ikke det er trist å skulle flytte herfra. Ikke fra leiligheten, og egentlig ikke fra Bergen heller. Nå begynner noe nytt. Det er litt rart med de jeg kjenner her som jeg sikkert ikke kommer til å se igjen på år og dag, men det får heller være sånn at det var fint at de var her samtidig med meg, fint om vi treffes igjen, nå drar vi (skjønt vi har egentlig ikke varskudd så mange om at vi drar, ikke for å gjøre oss mystiske og spesielle, fordi det har gått litt fort (eller fort, vi bestemte oss i februar) og fordi vi ikke halt har kommet på å si ifra om at vi drar, schnapsefesten avlyste vi fordi enkelte elementære elementer var bortreist, så vi blir nok like umerkelig borte som bergen blir umerkelig borte for oss) , hadetbra, hadet huset, hadet Bergen!

4 kommentarer:

Tenkerbell sa...

Haaaadet :)

Og til lykke på reisen!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Kjente jeg ble litt trist på dine vegne jeg nå....hørtes så stusselig ut å sitte sånn og blogge en siste gang på gulvet i en tom leilighet. GOD TUR!

frk. Figenschou sa...

trist er det ikke!

Anonym sa...

Hadeeeee! Syns du flyttar fra meg... Har spionert på bloggen din i lange tider, og syns det er trist at du ikkje lenger skal rapportere frå Gamle Nygårdsbro :P

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...