it iiis like....mistiri!

Det begynner å bli skikkelig våraktig og absolutt på tide å ta ned julestjerna, selv om jeg vurderer å la den henge til påske, siden jula varer helt til dess. Vi hadde pinnekjøtt her for en uke siden, for å feire nedtakelsen av julestjerna, men da så bestemte vi oss altså for å la den henge så lenge det var sne- det er nå- og nå vurderer jeg å la den henge til påske, siden det nå uansett er så kort tid til. Vi har et lammelår spart til anledningen.
Så har jeg gjort det ordentlig liksom.

Vårfornemmelse er stas, -bortsett fra på badet, når jeg tenker meg om, og det er nok der vi har mest vårfornemmelse akkurat nå tror jeg. Jeg har jo skrevet om at vi har en lekkasje der. Den er egentlig ikke særlig plagsom, den er fluktuerende og følger ikke noe mønster, så man må alltid passe på å sjekke om det er vannplaning på badegulvet før man går inn, om man går i tøfler som er flate under. Sokkelest er alltid tryggest. For vi har funnet menge logiske plasser å henge blautsokker til tørk, og om man er i en middels distre periode kan det henge sokker ganske mange steder i huset samtidig uten at det blir rift om plassene og uvennskap i relejsjn.
Rørleggeren var jo her og tok en kikk, og skjønte ikke hvor vannet kom fra. Vi skjønner det ihvertfall ikke. Men nå i det aller seneste har vi begynt å tenke på om det ikke kanskje kommer utenifra?
Fordi, når det har vært mye sne og de i oppgangen med barnevogn har satt barnevogna ved postkasseveggen, og sneen på hjulene smelter, så renner det vann i små bekker ned langs dørkarmene på badet hos oss. Husverten har fått beskjed, men ifølge en arkitekt hun hadde med seg ned på badet vårt var det mest sannsynlig kondens.
Vel, nå er jeg ikkun og blot en interiørarkitekt, men det skal være noe alvorlig med kondens før den til tross for baderomsvifte kommer sildrende bekkevis ned fra bak dørkarmen, mens den avsetter spor av bygningsmasse på sin vei. Dessuten er det jo rart at det bare dannes kondens når noen vanner blomstrene i gangen over oss, eller barnevognene står og renner av seg.
Nuvel. Ikke mitt problem, heldigvis.
Men når det kommer vann inn den veien, så kan det jo komme vann inn andre steder og! Og utenfor inngangsdøren går det et avløp fra takrennen ned i bakken. Det er litt rart egentlig, at man vil ha det dit istedetfor på fortauet, men kanskje det går inn sammens med avløpsvannet fra huset? Imidlertid spruter det vann OPP fra dette røret når det regner skikkelig, og ikke vet jeg hva som skjer, men det kan virke som om den gnomen som har ansvaret for sporvekslingen i avløpssystemet under huset vårt ikke er fornøyd med siste lønnsforhandling iallefall.
Så vanninvasjon er gjeldende teori for tiden.

Nå har jeg jo lovt et mysterium i overskriften, og det kommer her: innimellom må man dusje i ganske kaldt vann. Selv om man ikke har brukt opp varmtvannet. Jeg har trodd at jeg har hatt veldig vekslende kroppstemperatur det siste året, men the Stig merker det samme som meg. Nå vil vel kanskje enkelte trekke den slutning at det da må være varmtvannstanken som lekker, eh kaldtvann riktignok, utover badegulvet--- men det er plenti varmtvann i vasken. Både på kjøkkenet og på badet, oppe og nede. Og det er ikke når vi dusjer at det kommer vann utover gulvet.
Mistiri!

Ingen kommentarer:

Fyll inn overskrift selv

Det er så deilig å ikke være så avsindig stresset mer. Det er litt som når noe som gjør veldig vondt går over. Man blir litt euforisk.  Jeg ...