finnmarkinger, de tror de skal ta bussen!

I dag måtte jeg for første gang i mitt liv betale overvekt på flyet. Og det fra Kirkenes. Av alle steder. De ba nesten om unnskyldning for det, og vi måtte bare betale for ca halvparten av det vi hadde med oss, siden vi tross alt var to. Og så slo de av litt. Da ble det 600 kroner.
Dette er det vi hadde med:
vinterklær
sånt man trenger av klær for en treukersperiode hjemme
en knivslipemaskin
to stykker veldig salt side, av rein, til suppe
reinsteik
elg, småkjøtt
elg, rundsteik
elg flatbiff
seks indrefileter av rein
ytrefilet av rein eller elg fra 2007
suppekjøtt elg 2007
fylt bog
2 pakker lappebiff
rull av lam
indrefilet av svin
en pakke bacon
30 fileter industritorsk
et fylt lammelår
(av varangerlam)
en pose sjokolade
spekkalaks fra bugøynes
en pussemaskin
sandpapir til pussemaskin
et stykke veldig fin eik
tre vedkubber
to steikepanner


Jeg synes det var helt greit egentlig, om man regner på alle de gangene jeg har reist med overvekt, har jeg sikkert ikke betalt mer enn ca 3 kr pr kg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fatter pleide å sette en kasse med havlaks på flyet på Kirkenes-sida, han ga 30 kroner kiloen, og jeg solgte i Oslo for 100, og så kunne vi for eksempel dra til Syden for overskuddet.

Det var bare å sette på tralla med et merke som det sto OSL på, og det kom fram gratis til Fornebu. Han Gjetmundsen var grei sånn, og det var alle de andre også.

Sånn er det å mimre om gamle dager, og jeg blir litt deprimert over at jeg er så gammel at jeg kan mimre, men det er gode minner også, så takk frøken F, for assosiasjonene.

600 er greit.

frk. Figenschou sa...

ja, men de er jo greie. det er som sagt første gangen. og det er bare fordi det nå er tre fly som skal avgårde samtidig. om man møter opp tidlig så ingen ser hva som skjer, er jeg sikker på at man slipper. å betale. 600. som er greit. og fort kunne vært 1500.

Anonym sa...

Ble sulten jeg..

Fyll inn overskrift selv

Det er så deilig å ikke være så avsindig stresset mer. Det er litt som når noe som gjør veldig vondt går over. Man blir litt euforisk.  Jeg ...