Ute, og litt inne, eller mest inne, men litt ute.

Våknet av at mamma dreiv og styrte og fyrte i peisen. Kjente at det var litt kaldt, så jeg sto opp for å lukke vinduet. Da jeg slapp opp rullegardinen, kjente jeg lukten av vedfyring fra hele Kirkenes. Rart det, hvor isolerende en rullegardin kan være. Det røyk fra omtrent alle skorsteiner jeg kunne se. Jeg gjetta på iallefall minus tyve.
Havståka sto som en vegg, kun Reinøya kunne så vidt skimtes, både Jacobassness og Hælen var borte.
Nede var termometeret mye nærmere 30 enn 20. Fanes. For vi skulle jo på puben i kveld. Og forrige lørdag gikk det ut på grunn av minus 25. Ikke at det er en utendørspub, men det er rett og slett litt for utrivelig å vandre opp på fjellet midt på natten i minus tredve. Og taxi er nærmest umulig å få tak i, ingen vil jo gå. Man kan prøve å dra ut tidlig, og hjem tidlig, men da får man gjerne ikke taxi fordi alle andre er på vei ut.
Fanes. Og jeg som har gledet meg sånn. Jeg klarer ikke mer kaffeselskap.

Så sjekka jeg Yr, kanskje det var meldt mildere til kvelden? Ifølge Yr hadde vi minus 16 grader. Kanskje 17 til kvelden. Samme temperaturer i morgen. Siden var nettopp oppdatert.
Jeg skjønner jo at det er vanskelig å spå om fremtiden, men for- og nåtid skulle jo gjerne være litt enklere?
Nå skal vi møte Geir, kpc som i gamle dager. Jeg må finne klær som holder. Skaller går ut på Centrum, tror jeg.

Ingen kommentarer:

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...