Påvirkninger, 3 stk

Avogtil hører jeg på nyheter på tegnspråk. Nettopp. Det hender bare når TVen står på fordi ingen har skrudd den av, vi gjør begge noe annet og tenker ikke på TVen.
Før jeg litt på, jeg har en nesten døv tremenning og øvde meg av den grunn på tegn. Tegn-og-tale virket overkommelig som selvstudium, tegnspråk ikke. Nå er jo Nyheter på tegnspråk nettopp på tegnspråk, men jeg pleide å se på for å se om jeg kjente igjen tegn.
Uansett. Det gjør jeg ikke lengre. Den eneste befatningen jeg har med dette programmet nå er bakgrunnsmusikken. Som de av en eller annen grunn har.
Og det er den jeg vil frem til. Å høre på bakgrunnsmusikken til Nyheter på tegnspråk er som å bli døv. Den er som å bli blind i ørene. Den eksisterer på et ikkeeksisterende nivå, den er musikk uten å være musikk, den er en slags tilintetgjørelse av lyd. Som sinustoner i en akkordprogresjon som ikke rører seg av flekken.
Der har de truffet bra.

Interiør. Når noen sier det ordet, eller jeg leser det, blir det brått som om jeg ikke har fått en dråpe kaffe på seks uker. Og jeg vil bare ligge på en strand en plass. Nå ble det sånn igjen, fordi jeg skrev det selv. Åååh.

Coop og Meny er to butikker som jeg ikke klarer å skille fra hverandre. Når Morten sier Vi går på Coop, aner jeg ikke hvor vi skal. Jeg blir akutt forvirret, det er som å måtte avgjøre hva som er høyre og venstre i løpet av et minisekund, med hurtigblinking og føflekker og alle huskeregler man har spart på, uten å klare det. Jeg har laget meg huskeregler for Meny og Coop og (menYYYYY, bYYYYstasjonen) men de virker ikke, jeg husker ikke huskereglene før etter at jeg har klart å plassere butikken. Så når Morten sier Vi fær på Coop å handle, blir det svart og ubehagelig inne i hodet mitt.
Men så!
Så fant vi ut av vi istedet skal kalle dem den grønne og den røde butikken, og da ble jeg så glad! For da vet jeg hva vi prater om og slipper å gå inn i en akuttforvirring hver gang vi skal ha dagligvarer! Åh! Rød og grønt er fargene på handlekurvene deres, og posene.
Eh, og sikkert logoen også da, når jeg tenker meg om.

Så om jeg nå klarer å unngå ordet "interiør" og passer på at TVen ikke blir stående uavskrudd, blir det deilig framover.

1 kommentar:

yrg sa...

den teorien sprekke når du e i Pasvik og fær innom Coop Marked på Svanvik. Dær e posan, logo og handlevogn RØD:)

Fyll inn overskrift selv

Det er så deilig å ikke være så avsindig stresset mer. Det er litt som når noe som gjør veldig vondt går over. Man blir litt euforisk.  Jeg ...