kulturelle observasjoner

Sneen i Bergen er helt annerledes enn den hjemme. Er det fordi den er blandet ut med salt?
Hjemme er sneen sånn at UNDER sneen kan det være glatt, men om man holder seg der det er sne, er det forholdsvis trygt. Å gå på en opptråkket sti er en mellomting mellom å ikke gå på midten, der sneen er sammentråkket og bulete, sånn at det er litt vanskelig å holde balansen, og ute ved kanten, der man fort kan tråkke utfor og plutselig står i sne til knærne.
Her er sneen underlig finkornet, det er litt som å gå i sand, men glatt sand. Og bergensus er jo så glade i heller, så det er dritglatt overalt, med denne glattkornsneen oppå hellene.
Overraskende nok kler Bergen godt sneen, du kan ikke se at dette er en by der snefall er unntaket, det ser het naturlig og fint ut. Eller fint, nede i byen er all sneen tråkket brun, og flytende, så det ser ut som om det ligger et tynt lag med diare over alt, men kikker du opp i fjellsiden ser det idyllisk ut.

Jeg har måtta hengt opp et ullteppe imellom stua og kjøkkenet. Åpen løsning er ikke så framifrå når du bor i en leilighet som på nesten magisk vis består av bare yttervegger. Eller, vi har en innervegg, det er veggen ut i gangen, ved ytterdøren. Så det er kaldt nok her inne, men nå har vi en kaldsone, kjøkkenet med 16 grader, og stua, med uvisst hvilken temperatur for det er på kjøkkenet termostaten er. Mannen var litt misfornøyd med at ullteppet plutselig var hengt opp og ikke var i sofaen, og det andre ullteppet henger over trappen sånn at jeg får sove om natten, persiennene er nemlig ødelagte og derfor kommer alt lyset inn om natten, åpen løsning, så derfor, ullteppe i trappen. Hvis noen hadde tittet rundt her ville de aldri gjettet at det bor en interiørarkitekt her. (Men en motvillig en!) Det er alt for mange midlertidige løsninger, men hvem gidder å slå opp hyller og sånt i mur, når man likevel skal flytte om et par års tid?
Og så er det jo så jævlig trangt. Og så har jeg en mann som synes plastposer stukket inn her og der ikke er det misnte stygt eller rotete, derimot en helt adekvat lagringsmåte.

Ingen kommentarer:

Fyll inn overskrift selv

Det er så deilig å ikke være så avsindig stresset mer. Det er litt som når noe som gjør veldig vondt går over. Man blir litt euforisk.  Jeg ...